Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Näkemisen arvoisia siltoja

Näkemisen arvoisia siltoja


Hienoimmankin sillan tarkoitus on matkanteon helpottaminen. Monissa suosituissa matkakohteissa sillat ovat olennainen osa paikan viehätystä. Tässä haluamme esitellä vieraillemme joitakin matkailullisesti tärkeitä, kauniita siltoja eri kohdemaissamme.

 

Ponte de les Peixateries Velles, Girona, Espanja

Onyar-joen ylittää Gironassa monta siltaa. Kivoimpana moni pitää itsensä Gustav Eifelin suunnittelemaa, 1877 rakennettua ”Vanhojen kalakauppiaiden siltaa”, joka vie Gironan Rambla-kävelykadulta Tasavallan aukiolle. Hienon teräsrakennelman lisäksi voi ihailla joenrannan kirjavien talojen rivistöä.

Peixaterpont gironriver Punasilta

Sillalta, joka on vanhan ja uuden kaupungin luonteva raja, voi nopeasti kävellä Gironan katedraalille tai kaupungin muureille.

 

Telgartin rautatiesilta, Slovakia

Slovakian itä-länsisuuntainen maantie- ja rautatieliikenne kulkee lähes kokonaan Korkean ja Matalan Tatran välistä Liptovin laakson reittiä. Etelämmässä Horehronen laaksossa kulkee myös rautatie, jonka käyttöaste on paljon matalampi. Slovakian kauneimpien seutujen läpi puksuttaa yksi pikajuna päivässä kumpaankin suuntaan sekä joitakin raidebusseja pienempien asemien välillä. Erään suuremman taajaman, Telgartin, vaiheilla rata joutuu pinnanmuotojen vuoksi joitakin kertoja sukeltamaan tunneleihin ja ylittämään notkelmia siltaa pitkin. 1930-luvun alkuvuosina rakennetun silloista hienoin on Telgartin itäpuolinen Chmaroskan kivi-viadukti.

MosTelgart

Aivan Telgartin lähellä on Kralova Hola-tunturi, Hron-joen lähteet, Muranin linna ja autenttiset puukylät Pohorela ja Sumiac.

 

Juutinrauman silta, Kööpenhamina-Malmö

Valmistuessaan kesällä 2000 Juutinrauman silta oli maailman suurin ja pisin silta. Maantieteellisesti silta ei yhdistä vain Tanskan ja Ruotsin Sjællantia ja Skånea vaan myös Skandinavian muuhun Eurooppaan. Matkailullisesti silta tekee vaivattomaksi esim. kuvankauniiden Kööpenhaminan ja lundin yhdistämisen viikonloppulomalla.

Oresundbro

 

Ponte della Constituzione, Venetsia, Italia

Venetsian kanaalikaupungin satoja saaria yhdistää yli 400 silta, joista jokainen on korvaamaton taideteos. Kaupungin pääväylän Canal Granden ylittää kuitenkin vain neljä siltaa, joista uusimman nostamme suosikiksemme, sillä 2008 rakennettu ”Perustuslain silta” on helpottanut kaupunkiin saapumista yhdistämällä mantereelta saapuvan autoliikenteen päätekohdan Piazzale di Roman Santa Lucian aukioon ja vesibussiliikenteen lähtöpaikkaan.

Istrian marmorista ja panssarilaisista rakennettu silta on 180 metriä pitkä. Pronssikaidetta kulkee liikuntarajoitteisia palveleva pallohissi.

perustusilta

Venetsian kaikkiin siltoihin voi tutustua kevään Italian-kiertueellamme

 

Krupa-joen paimensilta, Dalmatia, Kroatia

Silta jonka löytää vasta laskeuduttuaan puolisen tuntia rinnepolkua Krupa-joen kanjoniin. Kauniit niittymaisemat, puhtaankirkas joki ja veden solina tekevät paikasta unelmanomaisen. Polku jatkuu edempänä kauniille Krupan luostarille.

WP_20151002_11_02_50_Pro