Gourmet- ja viinimatkat – paikallisia makuja, viinitiloja ja perinteisiä ruokia

Gourmet- ja viinimatkoillamme syvennymme paikallisten makujen maailmaan vierailemalla huolella valituilla viinitiloilla, joissa pääset maistelemaan alueen omia viinejä asiantuntevien oppaiden johdolla. Tavoitteenamme on välttää kaikkein kaupallisinta toimintaa ja hakeutua ennen kaikkea pienempien perheyritysten vieraaksi. Tutustumme myös perinteisiin ruokiin autenttisissa ympäristöissä, kuten perheomisteisissa trattorioissa Italiassa tai maalaisravintoloissa Ranskassa.

Matkoihimme kuuluu vierailuja paikallisilla tuottajilla, kuten pienillä juustoloilla, oliiviöljyn valmistajilla, mehujen puristamoilla, riisiviljelmillä Po-joen laaksossa, kalatoreilla ja vihannestarhoilla. Näissä kohteissa pääset näkemään läheltä, miten laadukkaat raaka-aineet syntyvät, ja saat mahdollisuuden keskustella suoraan tuottajien kanssa heidän työstään ja intohimostaan.

Osallistumme myös luonnonravinnon kuten villiyrttien, villiparsan, tryffelien ja rohdoskasvien keräilyyn ja etsimiseen. Näissä aktiviteeteissa meitä opastavat maineikkaat paikalliset ammattilaiset, jotka jakavat asiantuntemustaan ja intohimoaan luonnonantimien hyödyntämisestä.

Lisäksi tarjoamme interaktiivisia ruoanlaittokursseja paikallisten emäntien, isäntien ja kokkien opastuksella. Näillä kursseilla opit valmistamaan alueen perinteisiä ruokia käyttäen tuoreita, paikallisia raaka-aineita. Esimerkiksi Italiassa voit oppia valmistamaan tuorepastaa ja muita paikallisia erikoisuuksia, joita sitten nautitaan yhdessä valmistuksen jälkeen. Sloveniassa parhaat asiantuntijat voivat perehdyttää meidät luonnosta kerattävien raaka-aineiden valmistukseen.

Nämä kokemukset rikastuttavat matkakokemustasi, syventävät ymmärrystäsi paikallisesta ruokakulttuurista ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille aisteille.