Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Hyvän mielen matkailuilua 2024

Hyvän mielen matkailuilua 2024


Koska kuluttajien taholta vaaditaan entistä enemmän toimia matkailuelinkeinon ympäristöllisten haittavaikutuksen minimoimiseen, yritämme me Normid-matkatoimistossa asettua edelläkävijäksi tuotteidemme laadun suhteen.

Toimenpiteitämme puhtaan matkailun toteuttamiseksi ovat lentomatkoja koskien kaiken lentotoiminnan aiheuttaman hiilikuormituksen minimointi suosimalla suoria lentoja. Lentoyhtiöille asettamamme korkeat ympäristöstandardit sekä mahdollisuuksien mukaan asiakkaidemme lentomatkojen toteuttaminen ei-fossilisen polttoaineen voimin. Majoitusalan yhteistyökummpaneiltamme tulemme vaatimaan korkeimmat mahdolliset energia- sekä jätteenkäsittely-sertifioinnit, joista halutessanne toimitamme asiakkaallemme todisteet. Ravitsemusalan toimijoiden kanssa neuvottelemme mahdollisuuksista tarjota asiakkaillemme paikallisesti tuotettuja, kasvisraaka-aineisiin painottuvia aterioita. Sanomattakin on selvää, että myös maantieliikennöitsijöiltämme edellytämme uusien, vähäpäästöisten, oikean kokoisten ajoneuvojen käyttöä kuljetuksissamme. Eväsretkillä ja maastoruokailuissa tulemme käyttämään vain helposti lajiteltavia ja kompostoituvista materiaaleista valmistettuja kertakäyttövälineitä (mikäli ei ole tiskaamismahdollisuuksia.) Ylipäätään minkään kertakäyttöisen suosimista vältämme.

Kaupunkiympäristössä pyrimme kulkemaan tilausbussien sijaan joukkoliikenteen välineillä.

Emme kuitenkaan halua olla kestävän kehityksen linjauksessamme yksin vaan toivomme myös asiakkailtamme terveitä valintoja, joita kuluttaja voi matkailupäätöksissään toteuttaa. Tahdomme auttaa vieraitamme saamaan matkaltaan kaiken haluamansa. Toivomme vieraidemme tekevän esim. yhden kymmenpäiväisen matkan monen viikonloppumatkan sijaan. Ohjelmiimme haluamme sisällyttää ainakin yhden vierailun kohteessa, johon tutustuminen avartaa asiakkaidemme näkemystä kestävien valintojen tarpeellisuudesta.

Ympäristöllisten näkökantojen ohella haluamme tehdä toiminnastamme reilua myös matkakohteiden yrittäjille. Suosimme kansainvälisistä ketjuista riippumattomia kumppaneita ja pienempiä yrittäjiä, joita monilla suuremmilla toimijoille ei ole resursseja eikä myöskään mielenkiintoa etsiä. Toivomme myös asiakkailtamme valmiutta matkailla kohteisiin vilkkaimman matkailukauden ulkopuolella, jolloin sikäläisten palveluiden kysyntä lisääntyy.

Alkavan vuoden aikana siirrymme siis tehokkaisiin toimenpiteisiin, jotka tulevat vaikuttamaan tuotteidemme hintoihin. Normid-matkoilla emme suunnittele käyttävämme aikaamme näistä valinnoista ja niiden tarpeellisuudesta väittelemiseen. Kiertotalouden pelisäännöillä ja energianeutraalimmalla matkailulla on kasvavasti kysyntää ja me haluamme tarjota mahdollisuuden ja välineet tähän.