Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Varaa matka

Venetsian ydinalueet, Veneto ja Istria

Kuvaus

Loppukesän matka Italiaan ja Kroatiaan suuntautuu Välimeren menneen suurvallan, Venetsian, sydänmaille Italian Veneton maakuntaan ja Slovenian sekä Kroatian Istriaan. Merivaltana Venetsian vuosisatainen mahti perustui kaupankäyntiä suojanneeseen tehokkaaseen sotalaivastoon ja itse kaupungin sotilaalliseen saavuttamattomuuteen mutta vaurautta kerääntyi myös ympäröivien maakuntien tuottajilta. Tärkeimpiä sisämaan kauppakaupunkeja, Veronaa ja Trevisoa jouduttiin puolustamaan myös maaltakäsin häiriköiviä kilpailijoita vastaan. Verona ja Treviso ovatkin Italian puoleiset kohteemme. Tutustumme tietenkin myös itseensä Venetsian kanaalikaupunkiin yhden kokonaisen päivän. Slovenian ja Kroatian Istria on maailman johtavia gastronomian keskuksia. IStriassa saammekin maistaa parhaita tryffelituotteita, viinejä ja oliiviöljyjä. Istrian rannikkokaupungit kertovat myös tarinaansa merirosvouksen pelosta ja kannattavasta suolan ja muun tavaran kaupasta.

Kaikkina päivinä perehdytään kulloisellekin kohteelle luonteenomaisiin piirteisiin juuri Venetsian osana mutta myös paikan muuhun historiaan sekä nykypäivän oloihin. Yhteisillä ateriolla tutustumme aina juuri sen alueen tunnetuimpiin herkkuihin. Kaikkina kahdeksana päivänä ohjelmaan sisältyy myös lounas tai päivällinen.

Matkan hinta jaetussa kahden hengen huoneessa on 1340€/vieras. Lisähinta yhden hengen huoneessa majoittuvilta 200€.

Ohjelma

Lauantai 3.9.
Norwegianin D82938 Helsinki-Venetsia 14.40-15.55 Perillä Marco Polon lentoasemalla noustaan bussiin ja ajellaan Venetsian laguunin rannasta sisämaahan ja Venetsian pikkusisareksi kutsuttuun Trevison kaupunkiin. Trevisossa majoitutaan hotelliin CONTINENTAL**** aivan keskustassa. Pienen levähtämisen jälkeen illallinen lähiravintolassa. Ensimmäisenä Italian iltana syödään trevisolaisittain fusillia radicion kera.

Sunnuntai 4.9.

Treviso on vähemmän tunnettu kuin suurenmoinen naapurinsa, mutta paljon nähtävää täälläkin löytyy. Kaupunki on rakennettu Venetsian tavoin veden päälle Sile-joen haarojen väliin ja muuritettu vahvasti. Kuljemme ympäri kaupunkia tutustuen kauneimpiin kanaviin, aukioihin ja saariin. Trevison oma herkku on tiramisu-suklaakakku, jota maistamme sen alkuperäisessä keittiössä. Toinen alueen tuote on tietenkin prosecco-kuohujuoma, jota myös maistellaan. Päivän mittaan puhutaan Venetsian vaikutteista alueella. Illallinen vanhalla kaupungilla.

Maanantai 5.9.

Aamiaisen jälkeen astumme Trevisossa junan kyytiin ja ajamme Venetsiaan. Maanantaina Venetsia on viikonloppua rauhallisempi mutta kaikesta huolimatta syyskuussa vieläkin ruuhkainen. Aivan ensimmäiseksi nousemme vesibussiin ja ajamme Canal Granden, Venetsian valtaväylän läpi kuululle pyhän Markuksen aukiolle. Näemme dolcen palatsin, huokasten sillan sekä pyhän Markuksen basillican, jonka jälkeen jätämme väentungoksen taakse ja etsiydymme hiljaisempiin osiin Venetsiaa, Arsenalen alueelle. Vieraille kerrotaan Venetsian synnystä, rakentamisen monimutkaisuudesta, elämästä veden ehdoilla. Näemme tulvien tuhoja ja perinteisiä taidekäsityöverstaita. Matti kertoo gondolien toiminnasta ja Karnevaaleista. Saamme myös matkustaa trangheton kyydillä. Lounastamme tyypillisessä venetsialaisessa ravintolassa Pastaa meren herkuilla. Iltapäivämmällä voi jatkaa kaupunkiin tutustumista omatoimisesti tai lähteä Matin suosikkikanaville Cannaregion alueelle. Trevisoon palataan illalla junakyydillä.

 

Tiistai 6.9.

Ajelemme bussilla tutustumaan monien eri aikakausien muistomerkeistään tunnettuun Veronaan. Kaupunkia esittelee suomea puhuva paikallinen opas, jolta kuulemme muutakin asiaa Pohjois-Italialaisesta elämästä bussi- ja kävelykierroksen aikana. Tänään lounaalla Veronan pizza. Opastuksen jälkeen on aikaa esim. ostoksille. Illalla palataan Trevisoon.

Keskiviikko 7.9.

Aamupäivällä Trevisosta lähdetään ajelemaan Sloveniaan. Kolmion mallinen Istrian niemimaa on maantieteellisesti kolmen maa alueella ja eräs sen rannikkokaupungeista, Koper on hyvin tyypillinen venetsialaisia piirteitä huokuva vanha italialaiskaupunki. Kierrämme Koperissa historiallista keskustaa ja suolatorin rakennuksia. Sloveniassa vierailemme myös Portorozin lähellä vanhoilla suolankeruualtailla, missä kuulemme tästä teollisuudesta ja sen ympärillä toimitetusta kaupasta lisää. Ylitämme rajan Kroatiaan ja ajamme Buzetin pikkukaupunkin, missä majoitutaan hotelliin FONTANA*** Illallista nautitaan balkanilaisittain paikallisen grillivirtuoosin luona.

Torstai 8.9.

Retki Istrian rannikkokaupunkeihin Poreciin ja Rovinjiin. Kuten muissakin kohteissamme myös merenrannan kaupungeissa venetsian perintö on voimissaan. Lounastamme kalaravintolassa ja ajamme hienoa maisemallista reittiä takaisin.

Perjantai 9.9.

Aamulla kipuamme ihailemaan näköaloja Buzetin linnoitetulta vanhalta kaupungilta. Päivä vietetään Istrian makujen parissa. Vierailemme viiniä ja oliiviöljyjä tuottavalla tilalla Vizinadassa. Maisemat yli Motovunin laakson ovat hulppeat. Tutustumme tryffelituotteisiin täällä maailman rikkaimpien tryffelitammikoiden katveessa. Lounasta nautitaan bussi-isäntämme Volte majatalossa. Iltapäivää jatketaan pienen juustotilan vierailulla ja erilaisia maustettuja viinoja tuottavalla AURA-tislaamolla. Perjantaina Kroatiassa on hyvä tehdä kaikki tuliaisherkkuostokset.

Lauantai 10.9.

Aamulla lähdetään takaisin kohti Italiaa. Ennen Venetsian lentokenttää nautitaan vielä lounas. Kaikki kiva joskus loppuu, joten Norwegianin lento D82939 Venetsia-Helsinki 16.35-20.25 vie matkalaiset kotiin.

Lennot ja kuljetukset

Menolento 3.9.
Norwegian D82938 Helsinki-Venetsia 14.40-15.55

Paluulento 10.9.
Norwegian D82939 Venetsia-Helsinki 16.35-20.25

Ohjelman maakuljetukset toteutetaan ryhmän koon mukaan määräytyvällä bussilla. Venetsiassa liikutaan myös Vaporettoilla ja veneillä. Trevisosta Venetsiaan siirrytään käytännön syistä junalla.

Varaaminen ja ehdot

Matkan voi varata alla verkkokaupastamme tai sähköpostitse osoitteesta varaus@normidmatkat.fi.

Tai yhteydenottolomakkeellamme.

Voitte myös olla meihin yhteydessä puhelimitse numerossa 0400441491.

Varauksen yhteydessä veloitetaan varausmaksu 250€ ja n. 1 kk ennen matkaa laskutetaan loppulasku, johon on sisällytetty vieraan toiveiden mukaiset lisäpalvelut.

Peruutustapauksissa noudatamme lakia matkailupalveluyhdistelmistä.

Pakkaaminen

Norwegianin lennolle saa ottaa 23 kiloa matkatavaraa, joten 7 päiväiselle matkalle saa pakata melko ison laukun.

Matkalaukun tulisi olla sellainen, jota matkustaja pystyy käsittelemään lyhyillä kävelysiirtymisillä sekä esim. liukuportaissa.

Sää Välimeren pohjoisrannikolla on syksyllä lämpötiloiltaan  miellyttävä mutta sateita voi sattua. Sekä lentoja että junamatkoja silmälläpitäen varata asu, johon kuuluu lämmittävä ja helposti riisuttava pikkutakki tai blejseri, sillä lämpimälläkin säällä saattavat odotustilojen ja liikennevälineiden ilmastointilaitteet viilentää ilmaa jopa epämukavaksi.

Erilaisia tilanteita varten suosittelemme pakkaamaan mukaan seuraavia asukokonaisuuksia:

  • Matkustusasu lennoille ja junaan. Kauluspaita, pikkutakki, herroilla lakki tai olkihattu, naisilla huivi. Kevyet jalkineet
  • Lämpimän ilman päiväasu kävelyretkille.
  • Tuulisen tai viileän ilman päiväasu. Farkut, neulepaita, lakki.
  • Illalliasu. Kauluspaita, solmio.
  • Merimatkaa silmälläpitäen jotain merellistä.
  • Jalkineiksi suositellaan pakkaamaan ainakin kävelykengät, sandaalit sekä illallisasuun sopivat kengät.

Kaikkialla kohteissamme on laadukkaita vaateliikkeitä, joista matka-asuja voi täydentää.

1 340,00 

20 paikkaa jäljellä

Matkustus

Matkustajien nimet *

Kirjoita tähän kaikkien matkalle lähtevien nimet. Jos jollakulla on erityisvaatimuksia esim. ruokavalion suhteen sen voi ilmoittaa nimen yhteydessä.

Maksa varausmaksu 300,00  per matkustaja. Loppusumma laskutetaan lähempänä matkan alkamista.