Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Varaa matka

Museoiden ja Rooma ja etruskien salat. LENTO TURUSTA

Kuvaus

Tätä matkaa myy vastuullisena matkanjäjestäjänä Naantalin matkakauppa.

Syyskuun ja lokakuun vaihteessa Turun seudun kulttuuriväelle ja museoiden ystäville on tarjolla kaikkien aikojen Rooman-matka. Maanantaista maanantaihin kestävän ohjelman aikana nähdään paljon itse Italian pääkaupunkia sekä ulkoa että sisältä sekä vieraillaan myös muualla Latinan maakunnan merkittävillä historiallisilla kohteilla. Varsinaissuomalaisittain matkasta tekee helpon lento suoraan Turun lentoasemalta!

Loman majoittumisen olemme järjestäneet Rooman ulkopuolelle meren rantaan, Ostian kaupunkiin.

Ohjelma

Maanantai 26.9.

Wizzairin lento Turusta Roomaan 21.00-23.25. Myöhäisestä saapaumisesta johtuen ei tulopäivänä ole ohjelmaa vaan vieraat kuljetetaan hotelliimme BELLAVISTA *** Ostiassa. Siellä painutaan pidemmittä puheitta yöpuulle.

Tiistai 27.9.

Tiistaina aamiaisen jälkeen ajetaan junalla Roomaan, missä ensimmäinen vierailumme tehdään Suomen Rooman kulttuuri-instituuttiin, Villa Lanteen.  Instituutin toimintaa ja tiloja meille esittelee joku laitoksen työntekijöistä. Iltapäivällä tutustumme Vatikaanin museoon ja Pietarinkirkkoon. Illalla palaamme Ostiaan, missä hotellin illallinen.

Keskiviikko 28.9.

Koko päivän retki Pohjois-Lazion etruskiaikaisiin kohteisiin. Parhaiten säilyneet etruskikohteet ovat usein joltistenkin kävelyiden takana, joten varataan säihin ja poluille sopivat jalkineet sekä vaatteet. Tärkeimmät kohteet ovat Cerveteren nekropoli sekä Braggianon linna. Kohteet täsmentyvät heinäkuun lopulla. Lounas matkan varrella.

Torstai 29.9.

Omaa aikaa rannikolla tai vaikkapa junailla Roomaan tai Napoliin.

Perjantai 30.9.

Toinen Rooma-päivämme, jolloin kävellään paljon tärkeimpien klassikkonähtävyyksien tiimoilla. Suihkulähteitä aukioita ja palatseja. Sisäänpääsyt Forum Romaniumille ja Coloseumille, lounas.  Kävelyntäyteisen päivän saatta kruunata satojen tuhansien kottaraisten muodostelmallinen iltalento Rooman taivaalla.

Lauantai 1.10.

Jälleen ajamme junalla Roomaan mutta nyt hiukan syrjemmälle, nimittäin kävelylle piktoreskiin Garbatellan puutarhakaupunginosaan. Italialaisten suurimpia ylpeiden aiheita, joskaan ei ollenkaan ainoa on heidän gastronomiansa. Garbatellasta jatketaankin Eataly-markkinoille, joka on eräs maailman moninpuolisimpia ruokatoreja. Lounastamme siellä. Iltapäivän aloitamme Centrale Montemartinin museossa ja palatessamme Ostiaan tutustumme vielä Ostia Antican arkeologiseen museoon.

Sunnuntai 2.10.

Koko päivän retki Rooman lähikaupunkiin, Tivoliin. Keisari Hadrianuksen huvila upean luonnon keskellä monen hehtaarin alueella on kymmenia rakennuksia. Tivolin keski-aikaisessa kaupungissa on tosi ihania ravintoloita missä myös nautimme lounasta. Lounaalta katsellaan Sibillan ja Vestan temppelia ravintolan panorama ikkunasta Villa Gregorianan vesiputouspuiston kupeessa. Iltapäivällä Villa D’esten suihkulahdepuutarha.

Maanantai

Aikaa merenrantaelämälle ennen lähtöä lentokentälle klo 13.30 Lento Roomasta Turkuun 15.50-20.25

Lennot ja kuljetukset

Wizzairin lennot

Turku-Rooma 26.9. 21.00-23.25

Rooma-Turku 3.10. 15.50-20.25

Varaaminen ja ehdot

Varaaminen tehdään oheisesta linkistä Naantalin matkakaupan kautta. Vastuullinen matkanjärjestäjä veloittaa varauksen yhteydessä varausmaksun 200€ ja loppulaskun eokuussa.

Pakkaaminen

Italian syksy vastaa Suomen kesää. Matkassa pärjää enimäkseen kevyellä varustuksella. Kävelyä tulee paljon, mikä on huomioitava kenkävalinnoissa.

1 680,00 

Osasto: