Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Varaa matka

Hienon herrasväen Välimeren turnee

Kuvaus

Syksyn saavuttua ystävillämme on oivallinen mahdollisuus lähteä pidemmälle matkalle Välimeren viihtyisille seuduille Kataloniaan, Provenceen ja Venetsiaan. Matka on suunniteltu pienelle seurueelle ja olemme rajoittaneet lähtijät tällä kertaa vain kuuteen vieraaseen. Välimeren turneella liikutaan monenkirjavilla liikennevälineillä, yövytään romanttisissa rautatiehoteleissa, rantakohteissa, alppikylissä ja pikkukaupungeissa. kaksiviikkoisen ohjelman aikana ehditään poiketa valtavirtojen jalanjäljiltä monesti mutta maineikkaat nähtävyydet ehditään silti poimia. Vieraille järjestetään päivittäin yhteistä ohjelmaa mutta omaan seikkailemiseen ja lepoon on myös varattu aikaa.

Syksyn lähestyessä otamme selvää eri kohteidemme senaikasesta kulttuuritarjonnasta, näytöksistä, konserteista jne. joihin autamme vieraitamme hankkimaan lippuja. Vapaalla ajalla voimme myös etsiä eri kaupunkien suosituimmat vaateliikkeet, kampaamot tai mitä tahansa palveluita.

Koska Hienon herrasväen välimeren turneella tavoitellaan kohdevalintojen ja ohjelman leppoisuuden keinoin menneiden päivien eleganssia, odotetaan osallistujien jossain määrin noudattavan kohteiden edellyttämää pukeutumiskoodia, josta annetaan vihjeitä ohjelman ja pakkaamisohjeiden yhteydessä. Matkaan saa siis ujostelematta pakata tyylikkäimmät vaatteensa.

Matkan hinta on 2022€ sisältäen:

AirBalticin lennot vaihdolliset lennot Helsinki-Barcelona ja Venetsia-Helsinki, muut mainitut kuljetukset autolla ja junalla, majoitukset mainituissa hotelleissa aamiaisineen, 6 illallista, sisäänpääsy Salvador Dalin kotimuseoon sekä Välimeren museoon, vesibussit Venetsiassa, ympärivuorokautinen matkanjohtajan palvelu.

Lisämaksusta:

Lentoluokan korotus, yhdenhengen huone.

Ohjelma

Torstai 13.10.

Matka alkaa lennolla Helsingistä Barcelonaan 10.35.-13.30. Barcelonan lentokentältä ajamme Barcelonan kaupungin ohi kohti maineikasta Costa Bravan rannikkoa6 Cap de Creuzin niemimaan laidalle upeaan Cadagues’n satamakaupunkiin. Majoituttuamme hotelliin La Residencia
herrasväki saa lepäillä hotellilla.
Ennen illallista tutustumme kaupungin barokki-keskustaan ja istahdamme kasinolla pikkudrinkeillä.

Perjantai 14.10.
Lauantain ohjelmassamme on tutustuminen läntisen Välimeren helmeksi kutsuttuun Cadaquesiin ja pieni purjehdus kaupungin edustalla. Iltapäivällä vierailemme naapurikylän Portlligat’n rannassa maailmankuulussa Salvador Dalín kotitalossa ja museossa.

Lauantai 15.10.
Aamiaisen jälkeen ajamme Cap de Creuzin huikeista maisemista Katalonian kakkoskaupunkiin Gironaan. Tutustumme kävellen kaupungin linnoitettuun keskustaan ja vaikuttaviin Onyar-joen maisemiin. Iltamme huipentuu maailman romanttisimmaksi porrastasanteeksi väitetyssä Cafe Bistrot’ssa nautittavaan illalliseen. Seuraavan yön majapaikkamme on Gironan kauppahallin aukiolla hotelli Erba.

Sunnuntai 16.10.
Puolilta päivin lähdemme Gironasta junalla Ranskaan. Huippunopea TGV-juna vie meidät kolmessa tunnissa Provencen maisemiin Roomalaisista monumenteistaan kuuluisaan Nimes’n kaupunkiin. Majapaikkamme seuraaviksi kahdeksi yöksi on Aseman aukiolla hotelli Abalone.
Nimesissä lepäämme ja käymme tutustumassa roomalaisaikaiseen keskustaan ja muuhun kaupunkiin.

Maanantai 17.10
Tutustumme Rhonen suistoalueeseen, jonka kosteikkoalueilla saattaa havainnoida jopa tuhatpäisiä flamingoparvia. Seudun tuotteista kuuluja ovat merisuola, riisi ja kauniin oranssi hiekkaviini. Ylitämme Rhonen Arles’n kaupungin kohdalla ja jatkamme seikkailuamme Salon-de-Provenceen, missä vierailemme ostoksilla Marseillen saippuaa valmistavan Marius Fabrén tehtaalla.

Tiistai 18.10.
Maisemallinen Rivieran Junamatka. Iltapäivällä saavumme erääseen matkamme suurkaupunki-kohteista, Nizzaan. Majoitumme jälleen rautatieaseman kupeessa hotelliin Kyriad.
Nizzassa voi iltapäivällä tutustua rantabulevardeihin ja pikkuisempiin vanhankaupungin katuihin. Kaupungilla on hyvät mahdollisuudet pongailla maailman kuuluisimpia julkkiksia.

Torstai 20.10.
Vietämme toisenkin päivän Nizzan Rivieralaistunnelmissa.

Perjantai 21.10.
Emme jää Nizzaan sen pidemmäksi, vaan köröttelemme junalla alppikohteeseemme La Brigueen Roya-joen kanjonissa. Matka on eräs Euroopan vaikuttavimmista junakyydeistä ohittaessaan Royan rotkokanjonin moninpaikoin henkeäsalpaavissa korkeuksissa. Perillä La Briguessa kävelemme asemalta hotellille Le Mirval, jonka lämpimästä vieraanvaraisuudesta ja puolihoidosta saamme nauttia seuraavat kolme päivää. (Pe, la, su Illalliset hotellissa.)

Lauantai 22.10.
Lepäilyä alppihotellilla. Mahdollisuus vierailla jyrkälle vuorenrinteelle kasvaneessa Tenden kaupungissa ja muissa naapurikylissä. Hotellin omistaja rouva voi myös perehdyttää vieraita Provencen yrtteihin lähirinteillä. Voimme pakata näitä myös kotiinvietäväksi.

Sunnuntai 23.10.
Kuten lauantaikin. Lepäilyä ja rauhaa.

Maanantai 24.10.
Kerättyämme voimia Alppien katveessa lähdemme uuteen viikkoon ja uuteen maahan jälleen junan kyydillä. Päivän mittaan ehdimme käväistä Pohjois-Italian suurkaupungeissa Torinossa ja Milanossa ja näemme myös suuret vuoristojärvet. Aikataulumme varmentuu vasta lähempänä mutta alkuillalla saavumme Venetsian mantereiseen lähikaupunkiin, Trevisoon, missä majoitumme kolmeksi yöksi hotelliin Continental****

Tiistai 25.10.
Aamulla ajelemme junalla varsinaiseen Venetsiaan, missä teemme pakollisen, asiaankuuluvan vesibussimatkan kaupungin valtaväylää, Canal Grandea Pyhän Markuksen aukiolle, missä näemme kuuluisan Dolcen palatsin ja huokausten sillan. Se riittääkin siitä Turisti-Venetsiasta, sillä vain muutamien kanaalien matka erottaa ruuhkaisat alueet autenttisemmasta saarikaupungista, josta poimimme muutamia ”helmi-kohteita” mm. Kirjakauppa aqua alto, pieniä syrjäisempiä putiikkeja… Illallispaikkamme tiistaina on Brunon trattoria.

Keskiviikko 26.10.
Keskiviikon vietämme Trevisossa. Treviso on mm. jälkiruokaherkku Tiramisun ja prosecco-kuohuviinin koti, eli tämäkin matka on herkuttelua. Yhteinen illallinen.

Torstai 27.10.
Aamulla Trevisolaiskuljettaja vie meidät Venetsian lentokentälle, mistä lento Riian kautta kuljettaa hienon herrasväen kotiin 10.30-19.40

Lennot ja kuljetukset

Norwegian

13.10. 10.35-13.30 Helsinki – Barcelona

AirBaltic

27.10. 10.30-19.40 Venetsia-Riika-Helsinki

Autoillessa käytämme korkealuokkaisia pikkubusseja ja junissa asiakkaille on varattu istumapaikat toisessa luokassa.

Varaaminen ja ehdot

Matkan voi varata verkkokaupan kautta tämän tekstin alapuolelta tai sähköpostitse osoitteesta varaus@normidmatkat.fi.

Tai yhteydenottolomakkeellamme.

Voitte myös olla meihin yhteydessä puhelimitse numerossa 0400441491.

Varauksen yhteydessä veloitetaan varausmaksu 250€ ja n. 1 kk ennen matkaa laskutetaan loppulasku, johon on sisällytetty vieraan toiveiden mukaiset lisäpalvelut.

Peruutustapauksissa noudatamme lakia matkailupalveluyhdistelmistä.

Pakkaaminen

AirBalticin lennolle saa ottaa 23 kiloa matkatavaraa, joten 7 päiväiselle matkalle saa pakata melko ison laukun.

Matkalaukun tulisi olla sellainen, jota matkustaja pystyy käsittelemään lyhyillä kävelysiirtymisillä sekä esim. liukuportaissa.

Sää Välimeren pohjoisrannikolla on syksyllä lämpötiloiltaan  miellyttävä mutta sateita voi sattua. Sekä lentoja että junamatkoja silmälläpitäen varata asu, johon kuuluu lämmittävä ja helposti riisuttava pikkutakki tai blejseri, sillä lämpimälläkin säällä saattavat odotustilojen ja liikennevälineiden ilmastointilaitteet viilentää ilmaa jopa epämukavaksi.

Erilaisia tilanteita varten suosittelemme pakkaamaan mukaan seuraavia asukokonaisuuksia:
<ul>
<li>Matkustusasu lennoille ja junaan. Kauluspaita, pikkutakki, herroilla lakki tai olkihattu, naisilla huivi. Kevyet jalkineet</li>
<li>Lämpimän ilman päiväasu kävelyretkille.</li>
<li>Tuulisen tai viileän ilman päiväasu. Farkut, neulepaita, lakki.</li>
<li>Illalliasu. Kauluspaita, solmio.</li>
<li>Merimatkaa silmälläpitäen jotain merellistä.</li>
<li>Jalkineiksi suositellaan pakkaamaan ainakin kävelykengät, sandaalit sekä illallisasuun sopivat kengät.</li>
</ul>
Kaikkialla kohteissamme on laadukkaita vaateliikkeitä, joista matka-asuja voi täydentää.

<img class=”alignnone size-medium wp-image-1479″ src=”https://normidmatkat.fi/wp-content/uploads/2669c6884fe010a335cac3682778b067-223×300.jpg” alt=”” width=”223″ height=”300″ />

<img class=”alignnone size-medium wp-image-1480″ src=”https://normidmatkat.fi/wp-content/uploads/5be5f0cb6804db93470a4164_best-mens-travel-hats-300×217.jpg” alt=”” width=”300″ height=”217″ />

2 022,00 

0 paikkaa jäljellä

Matkustus

Matkustajien nimet *

Kirjoita tähän kaikkien matkalle lähtevien nimet. Jos jollakulla on erityisvaatimuksia esim. ruokavalion suhteen sen voi ilmoittaa nimen yhteydessä.

Maksa varausmaksu 250,00  per matkustaja. Loppusumma laskutetaan lähempänä matkan alkamista.