Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Slovakia

Slovakia

Stianican linnaAutamme asiakkaitamme mielellämme matkanjärjestämisessa tuntemissamme kohteissa myös lempimaassamme Slovakiassa. Kaikilla osaamisalueillamme olemme löytäneet luotettavia ja toimivia yhteistyökumppaneita niin kuljetus-, majoitus-, ravintola- kuin asiantuntijapalveluidenkin tiimoilta. Yrityksemme johtavia periaatteita on elinikäisen oppimisen tavoite ja laajennamme mieluusti tarjontaamme vielä muihinkin maihin.

Espanja Italia Kroatia Puola Slovakia Tanska

Vuosia on Slovakia ollut tärkein ryhmämatka-kohteemme. Vuoristojen ja niittyjen maassa ruokakakulttuuri ja viinit sekä ystävälliset isännät ovat voittaneet monen suomalaiskävijän ihastuksen. Slvakian sijainti on ihanteellinen niille, jotka haluavat yhdistää lomaansa monta naapurimaata. Matkanjärjestäjänä suosittelemme Slovakiassa ennenkaikkea Korkean Tatra-vuoriston seutua maan pohjoislaidalla sekä Keski-slovakian Banská Štiavnicaa.

Korkean Tatran varsinaiset vuoristoretket voi yhdistää  vierailuihin Spišin ja Šarišin maakuntien hienoihin vahnoihin kaupunkeihin Spiška Sobotaan, Levocaan, Kežmarokiin tai Bardejoviin. Korkean Tatran reittiverkostossa löytyy mahdollisuuksia helposta patikoinnista vaativaan kiipelyyn.

tatraSlovakian matkailullisesti hienoimpana kaupunkina pidämme maan keskiylängön suojassa nousuja ja taantumia kokenutta, keskiaikaisen kupari-, kulta- ja hopeakaivosteollisuuden tyyssijaksi kehittynyttä Banská Štiavnicaa. Liian vilkkaalta matkailulta kaupunki on varjeltunut verraten vaikean lähestyttävyytensä takia. Ympäristön viehättävät niityt ja kukkulat ovat omiaan ihastuttaville kävelyretkille. Vanhaan tulivuoren galdean notkoon syntyneen kaupungin keskustan renessanssinen ja barokkinen, paljolti hylätty, palatsirakennuskanta muodostaa jännittävaän kontrastin ympäröivien rinteiden ikiaikaisille työläisasuntojen kujille.

Slovakiassa käytetään rahana euroa. Maahan voi matkustaa Suomesta ja naapurimaista ilman rajatarkastuksia. Pääkaupungissa Bratislavassa sekä matkailullisesti tärkeillä alueilla puhutaan englantia mutta kaikkialla maassa se ei ole yleistä. Bratislavaan matkustetaan Suomesta yleensä Wienin kautta. Lentokentältä kaupunkiin on vain n. 60 km. Tatroille matkustaville suosittelemme lentoa Puolan Krakovan kautta kun taas Banská Štiavnica on parhaiten saavutettavissa Budapestista käsin.