Mail varaus@normidmatkat.fi
Puhelin +358 400 441 491
Facebook

Normid-matkatoimiston kestävän kehityksen dogma 2020

Normid-matkatoimiston kestävän kehityksen dogma 2020


Koska kuluttajien taholta vaaditaan entistä enemmän toimia matkailuelinkeinon ympäristöllisten haittavaikutuksen minimoimiseen, yritämme me Normid-matkatoimistossa asettua edelläkävijäksi tuotteidemme laadun suhteen.

Vuoden 2019 puoliväliin mennessä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaamme voivat palveluitamme ostaessaan olla varmoja siitä, että tarjontamme on markkinoiden puhtainta ja laskennallisesti ilmastoneutraalia. Toimenpiteitämme puhtaan matkailun toteuttamiseksi ovat lentomatkoja koskien kaiken lentotoiminnan aiheuttaman hiilikuormituksen kompensointi päästökiintiöostoin, lentoyhtiöille asettamamme korkeat ympäristöstandardit sekä mahdollisuuksien mukaan asiakkaidemme lentomatkojen toteuttaminen ei-fossilisen polttoaineen voimin. Majoitusalan yhteistyökummpaneiltamme tulemme vaatimaan korkeimmat mahdolliset energia- sekä jätteenkäsittely-sertifioinnit, joista halutessanne toimitamme asiakkaallemme todisteet. Ravitsemusalan toimijoiden kanssa neuvottelemme mahdollisuuksista tarjota asiakkaillemme paikallisesti tuotettuja, kasvisraaka-aineisiin painottuvia aterioita. Sanomattakin on selvää, että myös maantieliikennöitsijöiltämme edellytämme uusien, vähäpäästöisten, oikean kokoisten ajoneuvojen käyttöä kuljetuksissamme. Eväsretkillä ja maastoruokailuissa tulemme käyttämään vain helposti lajiteltavia ja kompostoituvista materiaaleista valmistettuja kertakäyttövälineitä (mikäli ei ole tiskaamismahdollisuuksia.) Ylipäätään minkään kertakäyttöisen suosimista vältämme.

Emme kuitenkaan halua olla kestävän kehityksen linjauksessamme yksin vaan toivomme myös asiakkailtamme terveitä valintoja, joita kuluttaja voi matkailupäätöksissään toteuttaa. Tahdomme auttaa vieraitamme saamaan matkaltaan kaiken haluamansa. Toivomme vieraidemme tekevän esim. yhden kymmenpäiväisen matkan monen viikonloppumatkan sijaan. Ohjelmiimme haluamme sisällyttää ainakin yhden vierailun kohteessa, johon tutustuminen avartaa asiakkaidemme näkemystä kestävien valintojen tarpeellisuudesta.

Alkavan vuoden aikana siirrymme siis tehokkaisiin toimenpiteisiin, jotka tulevat vaikuttamaan tuotteidemme hintoihin. Normid-matkoilla emme suunnittele käyttävämme aikaamme näistä valinnoista ja niiden tarpeellisuudesta väittelemiseen. Kiertotalouden pelisäännöillä ja energianeutraalimmalla matkailulla on kasvavasti kysyntää ja me haluamme tarjota mahdollisuuden ja välineet tähän. Alkava vuosi on etsimisen ja kokeilun aikaa ja juhannuksen jälkeen toivomme voivamme ilmoittaa päässeemme dogman tavoitteisiin.

Lentojen aiheuttamien päästöjen kompensointi

Normid-matkatoimisto kompensoi matkojensa osalta lentojen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt yhteistyössä suomalaisen CO2Esto Oy:n kanssa. CO2Esto hyödyntää päästövähennyksiin EU:n virallista päästökauppajärjestelmää, johon kuuluvat EU:n kaikki suuret hiilidioksidipäästöjen lähteet. Normid-matkatoimisto määrittää lentoyhtiöiden tietojen avulla lentomatkoista aiheutuneet päästöt ja CO2Esto ostaa vastaavan määrän päästökaupassa käytettäviä päästöoikeuksia pois suurten päästölähteiden käytöstä. Näin lennoista aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä vastaava päästömäärä vähenee esimerkiksi jossain suuressa polttolaitoksessa EU:n alueella. EU:n päästökauppajärjestelmän etuna ovat laaja-alaisuus, todennettavuus ja viranomaisvalvonta. Lisätietoja www.co2esto.com.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Normidmatkojen maksuvaihtoehdot